GasztRókaland

Így néz ki a vegán menü a balatonszemesi Kistücsökben

2021. május 12. - RókaLand

A Balaton déli partján sajnos elég kevés kitűnő étterem van. És olyan, ahol izgalmas, vegán menüt is talál az ember... én megkockáztatom, hogy ez az egy.

A Kistücsük nemrég esett át egy felújításon, és már javában várja a vendégeket. Az étlap 6 hetente megújul, így érdemes sietni, ha a szezon első menüjéről szeretnénk válogatni.

Én nem vagyok vegán, de izgalmasnak találom ezt az étkezési formát, és ahol lehet, ki is próbálom, aztán meg is mutatom, mert tudom, hogy sokan egyre nyitottabbak rá.

A Kistücsükben nem csak 1-2 kósza étel van hús nélkül tálalva, hanem egy 4 fogásos menüt is kínálnak, 8990 forintos áron. 

Mutatom az idei első menüsort:

Régiónk vegán ízei menü

Zöldfűszeres töltött paradicsom sültpaprika mártással

dsc00086.jpg

dsc00087.jpg

Tárkonyos meggyleves

dsc00076.jpg

dsc00079.jpg

Paprikás újkrumpli grillezett paprikával, metélőhagymával

dsc00097.jpg

dsc00102.jpg

Mandula puding házi granolával, sárgabarackkal

dsc00124.jpg

dsc00121.jpg

Én fogyasztottam a vegán menüt, de az asztalnál még valaki húsmentes opciókat választott, úgyhogy azokat is ideszúrom még, mert fantasztikus íze volt mindkét fogásnak. (Abban nem vagyok biztos, hogy ezekben nincs-e valami állati összetevő, de az étteremben a felszolgálók részletes tájékoztatást nyújtanak ezügybe.)

Sült padlizsánkrém kovászos házi kenyérrel

dsc00084.jpg

Csiperkegombás rizottó nemesvámosi tökmaggal és tökmagolajjal

dsc00088.jpg

dsc00089.jpg

Mondanom sem kell, hogy a menü nem okozott csalódást. Bátran ajánlom tehát a Kistücsköt azoknak is, akik vegánul étkeznek, étkeznének!

Pro tipp: ha hétvégén mennétek, az asztalfoglalás kötelező! 

https://kistucsok.hu

Adri

A bejegyzés trackback címe:

https://rokaland.blog.hu/api/trackback/id/tr4916557030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása