Elhoztam nektek a teljes menüsort, amit Rácz Jenő éttermének a bemutatóján kóstoltam, hogy kicsit mélyebben is bele tudjatok merülni a séf kreációiba. Nagyjából egy ilyen sorra számíthat az, aki a 6 fogásos menüt választja.
Fél év várakozás után, május 8-án nyitott a Rumour by Rácz Jenő. A Magyarországon még nem ismert séfasztal-koncepció keretében működő helyen a fókusz az ízeken túl az ételek elkészítésének és a tálalásának szemmel látható élményén van.
Ráadásul Jenő azt ígéri, hogy minden este jelen lesz a vacsorák alatt, és Ő is tálal és szervíroz a csapatával együtt.
Az étterem két menüsort kínál, egymást követő időben. A „pre-theatre” egy 6 fogásos – mérsékeltebb árú - korai menü, amelyet egy adott időpontra, este 17:30-ra lehet foglalni, a „nagy”, 11 fogást kínáló „Rumour-menü” pedig 19:30-kor kezdődik.
A 6 fogásos menüsor ára 25.000 forint. A 11 fogásos menüé pedig 45.000 forint.
Videóban itt mesélek róla:
És akkor jöjjön a teljes 6 fogásos kóstoló, ami mindennel együtt inkább 11 fogás lett:
Kenyér és vaj:
Ropogtatni valók:
Bemelegítő fogás:
PADLIZSÁN, DASHI, CAPSICUM, LIME
egy beállított fotón (Fotó: Seregélyes Gábor):
és ahogy én láttam:
KACSAMÁJ BAUMKUCHEN TORTA, KACSASZÍV-TARTLET, GRANNY SMITH ALMA, PORTÓI BOR
egy beállított fotón (Fotó: Seregélyes Gábor):
és ahogy én láttam:
ÉRLELT MANGALICASONKA CROQUETTE, FÜRJTOJÁS, FEKETE FOKHAGYMA
ez a tányér konkrétan Jenő kezéről van mintázva:
ÉGETETT KARFIOL, BARNAVAJAS HOLLANDI, DEHIDRATÁLT MARHAPOFA, SHIMEJI GOMBA
egy beállított fotón (Fotó: Seregélyes Gábor):
és ahogy én láttam:
SISHO SORBET, UBORKA, NO2, FŰSZEREK:
MYRTHIS GALAMB, ÁRPAGYÖNGY, ZELLER, ÉLESZTŐ-ESSZENCIA
egy beállított fotón (Fotó: Seregélyes Gábor):
és ahogy én láttam:
CSERESZNYE ÉS MANDULA:
Levezető, édes falatok:
Nekem nagyon ízlett a menüsor. Érdekes a koncepció, hogy mindenki a séf asztalánál foglal helyet. A Konyhafőnök című műsor rajongóinak különösen klassz élmény lehet élőben találkozni Jenővel.
Adri