GasztRókaland

Bréking! Itt a legjobb sós aprósütemény receptje!

ezt fogod majszolni a kanapén, és ezt tolod majd tízóraira a kollégád arcába

2019. szeptember 18. - RókaLand

kepatmeretezes_hu_dsc_4074msolat.jpg

pár napja (jó, lehet hogy már inkább pár hete) a Coca-Cola Magyarország egyik rendezvényén jártunk Petivel. őszintén szólva, nem voltam túl figyelmes, amikor a meghívó tartalmát kellett volna átfutni, és rögtön igent mondtam. 

hiszen én gyakorlatilag mindenre igent mondok, ami a Coca-Colához kapcsolódik. magát a terméket is eszeveszetten imádom (lájtkólaforevör!), és a céggel is erősen szimpatizálok. 

megyünk! persze! 

aztán amikor odaértünk esett le, hogy ez egy workshop, magyarul: mi fogunk sütni-főzni.

jajjjj... de hiszen én több mint eleget sütök és főzök otthon. nemár...

kepatmeretezes_hu_dsc_4052msolat.jpg

aztán beálltunk szépen az asztalok mögé, ahol suliba vagy munkába vihető, elcsomagolható fincsiket kezdtünk el gyártani, és el is felejtettem a korábbi hisztit.

mert minden recept baromi egyszerű, gyors és finom volt. és készítettünk egy olyat, de OLYAT, ami amúgy is durván a fétisem.

sós-sajtos keksz. SÓS és SAJTOS. imádom az ilyen aprósütiket! még akkor is, ha rosszak, még akkor is, ha szárazak vagy ízetlenek. De ez ráadásul maga a tökéletesség!

kepatmeretezes_hu_dsc_4061msolat.jpg

szóval az esemény margójára két dolgot vésnék fel. 

1, simán tud az ember villámgyorsan olyan egészséges nasit összedobni, amit érdemes a gyereknek csomagolni, vagy amit érdemes a munkába magunkkal cipelni.

2, elég keveset tudunk arról úgy általánosságban, hogy mit érdemes a nagyétkezések között betermelni, vagy hogy melyik készterméket kell leemelni a polcról.

kepatmeretezes_hu_dsc_4066msolat.jpg

szóval most ajánlok nektek két oldalt, aminek segítségével jobban be tudjátok lőni, hogy hogyan állítsátok össze a dolgos napok menüjét:

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást, amely az OKOSTÁNYÉR® ( Okostanyer.huelnevezést viseli. Az egészséges lakosságnak szánt útmutató a felnőttekre, és külön a gyerekekre fogalmazza meg az egészséges táplálkozás legfontosabb alapelveit.

A termékek címkéjének, összetevőinek értelmezésében pedig az Okoscimke.hu lehet a segítségetekre.

kepatmeretezes_hu_dsc_4055msolat.jpg

És akkor jöjjön a bomba recept is végre. Köszi a Nosaltynak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta. 

Sajtos-túrós graham-tallér szeletelt mandulával megszórva

 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 dkg ementáli sajt reszelve
  • 1 kk só
  • 2 ek tejföl
  • 25 dkg graham-liszt
  • 1 kk sütőpor

Tetejére:

  • 2 tojás a lekenéshez
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 20 dkg reszelt ementáli

 

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva kicsit hűtőben pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk mandulával és reszelt sajttal.

170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen, 18-20 perc alatt megsütjük.

 kepatmeretezes_hu_dsc_4060msolat.jpg

Javaslat:A graham tallér remek tízórai lehet, ami mellé jól csúszhat egy finom gyümölcslé, mint például egy pohár Cappy 100% Almalé, vagy a többféle gyümölcsből készülő, 2 dl-es Cappy Smoothie-k valamelyike.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rokaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9315093804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása