GasztRókaland

Kinek való a Gourmet Fesztivál?

És kinek nem...

2019. május 02. - RókaLand

a Gourmet Fesztivál elég megosztó sztory. és bár évről-évre megtelik a Millenáris kíváncsi emberekkel, a tiltakozóknak is népes táboruk van.

dhs.jpg

vannak, akik csak azért jelölik a Facebookon, hogy "érdekel" vagy hogy "ott leszek", mert úgy érzik, hogy ezzel kifejezhetik a gasztronómia iránti rajongásukat, de igazából eszük ágában sincs arra járni... meg vannak azok, akik hangosan köpködnek rá (na azt végképp nem tudom hova rakni).

pedig félreértésre okot sem adnak a szervezők. a rendezvény nem ingyenes, és nem is olcsó, így logikus lenne, ha azoknak az embereknek a figyelmét fel sem keltené, akik csak a rántotthusira képesek kiadni nagyobb, vagy inkább kisebb összegeket.

de felkelti! és dumálnak és beledumálnak! úgy, hogy sose voltak ott, vagy öt évvel ezelőtt egyszer...szóval arra gondoltam, hogy írok egy gyors listát, amiből rájöhet bárki, hogy feleslegesen hergeli-e magát a témával, vagy hogy ott lenn-e a helye.

dsc_1145-1000x668.jpg

íme:

- mint az előbb is említettem a gourmet nem ingyenes és nem olcsó

- kóstoló adagok vannak

(tehát nem egy fél lábas paprikás krumplit tudsz kikérni öccázér)

- a rendezvény szabadtéri, és ha hiszed ha nem sok embert vonz

(tehát ha eső volt, vizes lesz a cipőd, ha pedig többen szeretnék ugyanazt enni, amit te, akkor várni fogsz, az is lehet hogy állva. és az is lehet, hogy nem találsz majd ülőhelyet 1 perc alatt az 1 méteres körzetedben.)

- az ételek és italok különlegesek, izgalmasak és sok esetben kifejezetten erre a rendezvényre álmodják meg őket

(szóval még mindig nem klasszik paprikás krumpli kőbányaival)

- sok program van, amit érdemes meghallgatni, megnézni, de ezek is a magasabb gasztronómiához kötődnek

(nem foci, nem asszonykórus)

szóval értitek, ez egy olyan hely, ahol nagyon jó lehet neked, ha szereted megadni a módját, ha rajongsz a gasztronómiáért és ha nem sajnálod rá a betevőt. de leginkább csak akkor!

dsc_1193-1000x668.jpg

ha úgy döntesz, hogy idén kinézel, fogadd meg a tanácsaimat:

- kóstolj valami újat! vagy valamit, ami egyenesen a komfortzónádon kívül esik.

- szánj rá elég időt! nézz körbe és állj be több sorba. hagyd hogy rámenjen a napod vagy az estéd (is).

- ne félj kérdezni! a kiállítók ezért vannak ott. ha századszorra kel elmondani, hogy melyik ételben mi van, akkor századszorra kell...

- vigyél napszemüveget és pulcsit is (olykor az esőkabátok és gumicsizmák is elő szoktak kerülni).

- próbálj profitálni a rendezvényből. ha például vidékre nehezen jutsz el, most a messzebbről jött éttermektől kóstolj valamit. vagy ha a csillagos helyekre sose fizetnéd be magad, most simán kipróbálhatod az Onyx vagy a Costes élményt.

dsc_1162-1000x668.jpg

és mielőtt nekem esnétek:

semmi baj nincs a klasszik paprikás krumplival vagy a kőbányaival, csak ez egy másik műsor. kapcsoljanak oda azok, akiknek szól!

 

2 éves videónk (borzasztó hangminőséggel), kedvcsinálás gyanánt:

További infók:

https://gourmetfesztival.hu/hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://rokaland.blog.hu/api/trackback/id/tr8314795272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása