GasztRókaland

Ahol a szőlő az úr!

Villányban jártunk, a Gere pincészetnél

2019. május 30. - RókaLand

kepatmeretezes_hu_dsc_8259.jpg

néha, amikor olyan helyen járunk, ahol túl sok az infó, a végén semmit nem mondunk... na, hát Villánnyal meg a Gere pincészettel is majdnem ez lett.

gyönyörű tavaszi időnk volt és nagyon jól éreztük magunkat, aminek a következményeként alig bírtuk rávenni magunkat az érdemi munkára. Peti például a medencében ázott egy napig, én pedig az Mandula étteremben való ücsörgésbe feledkeztem bele teljesen. 

és nem hiba ez, sőt, szerintem Villány ezt az édes semmittevést hozza ki az emberből. egyszerűen lekapcsol az agy. valahányszor a környéken járunk, csak koccintgatunk és lógunk. (ha valaki hasonló nyaralásra vágyik, ne is gondolkozzon tovább.)

és hogy Villányon belül miért érdemes a Gerééket választani? 

nyilván a legfontosabb az étel és az ital. A Mandula étterem a környék egyik legjobbja, a borokat meg nem is vagyok hajlandó ragozni. a hotel wellnessrészlege pompázatos, és a szobák tágasak, csendesek, kényelmesek.

de van valami, ami ezeken felül, igazán megfogott bennük: a természetközeliség, a környezetvédelem és a szőlő sokrétű használata. és ezek a fogalmak szorosan összekapcsolódva munkálkodnak itt.

a Gere Attila Pincészet a 72 hektárnyi szőlőjében organikusan gazdálkodik, és a szőlő minden részét felhasználja!

amikor azt mondom szőlő, első körben a borra gondolunk, vagy maximum a többi szőlőlére: a mustra, esetleg a verjus-ra. pedig a szőlő egy olyan borászatnál mint a Gere, sokkal több színében bontakozik ki. a venyigével fűtenek télen, a magjából port őrölnek és az olaját is palackozzák. aztán a porok és olajak mind az ételekbe kerülve, mid pedig a kozmetikai szolgáltatásokban elfoglalják a helyüket. 

(arról, hogy miért és mire jó a szőlőmag, itt tudtok bővebben olvasni: https://pinceszet.gere.hu/2018/01/szolomag-termeszet-ajandeka)

kepatmeretezes_hu_dsc_8351.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8294.jpg

és ez az egész közeg arra ösztökéli az embert, hogy a borozgatás mellett nagyokat sétáljon, biciklizzen, hogy az alkohol mellett/vagy annak ellenére is feltöltő, relaxáló nyaralást költsön el itt.

DE, ha valami mozgalmasabbra vágytok, 2 hét múlva kell arra járnotok!

Villányban elég sok boros-gasztrós rendezvény van a szezonban, de az egyik legkülönlegesebb a Gere Jazz Fesztivál. június 14-én és 15-én csinosba öltözött népek lepik majd el a pincészet zöld füvét, és megy a tánc meg a borozás.

(jobb is, hogy minket nem akkor engedtek oda... így is sikerült bekóstolózni rendesen...)

kepatmeretezes_hu_dsc_8312.jpg

A Gere Jazz Fesztiválról és a fellépőkről bővebben:

http://www.gerejazz.hu

A Gere pincészetről és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról bővebben:

https://crocus-hotel.gere.hu

 

és még egy kis képes kedvcsinálót itt hagyunk a végére...

a villányi pincesor Peti kameráján keresztül:

kepatmeretezes_hu_dsc_8263.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8273.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8275.jpg

 

Mandula étterem:

kepatmeretezes_hu_dsc_8295.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8298.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8364.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8371.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8375.jpg

 

a pincészet, ami a fesztivál helyszíne:

kepatmeretezes_hu_dsc_8308.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8316.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8324.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8329.jpg

kepatmeretezes_hu_dsc_8337.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rokaland.blog.hu/api/trackback/id/tr6514870244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása