GasztRókaland

Ők lennének a döntős torták!

Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája 2019

2019. május 07. - RókaLand

Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

unnamed_1_d.jpg
 Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről.
 
Érdekesség, hogy Gerbeaud Emilre emlékezve négy versenymű is a zserbó újragondolása volt torta formában. Magyarország jellemző gyümölcsei – sárgabarack, körte, eper, málna, birs, dió, szőlő, cseresznye, meggy, gesztenye, ribizli - mind megjelentek a receptekben, néhol egy-egy zöldség is.

Idén 31 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Akali meggyes mandula– készítője: Dezse Gergő (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

unnamed_4.jpg
Émile Emléke– készítője: Dénes Ilona (Művész Kávéház, Budapest)

unnamed_3.jpg
Sopron Hűsége– készítője: Drávai Dávid (Hoffer Cukrászda, Sopron)

unnamed_2.jpg
Boldogasszony csipkéje– készítője: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

unnamed_1.jpg
Kékestető– készítője: Ipacs Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest)

unnamed.jpg

A szakmai zsűri két fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolják azokat, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.
 
A döntőben a tortákat helyben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.
 
Hagyományosan a Magyarország Tortája versennyel egy időben rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között a cukrászok olyan kreációkkal is neveztek, amelyekben különleges alapanyagok, a többi között homoktövis, menta, kardamom, vagy éppen rozmaring alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a piros gyümölcsök, a gesztenye és a csokoládé. A döntésnél a fő szempontok között szerepelt a szénhidrát és az energia érték is. 
 
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei:
 
Mandulatorta cukormentesen– Szamos Marcipán Kft, Budapest

1mandula.jpg
Eredendő bűn– Álomsüti, Budapest

bun2.jpg
Körös-menti Egres– Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd

egres2.jpg
Boldogasszony csipkéje- Reök Kézműves Cukrászda, Szeged 

boldogaszony.jpg
Cukormentes Kicsi Gesztenye- Accappella Cukrászda, Szeged

gesztenye2.jpg 
Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://rokaland.blog.hu/api/trackback/id/tr7914813604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása