GasztRókaland

Mit gondolnak a magyar gasztronómiáról a topséfek?

Közös videóban Széll Tamás, Sárközi Ákos és Rácz Jenő

2021. július 12. - RókaLand

Egy nehéz év után végre igazi ünnepre készül a magyar gasztronómiai szakma, mintegy megünnepelve a várva várt újranyitást. 

2021. július 19-én a hagyományos helyszínen, a Várkert Bazárban kerül sor az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálára. Az éttermek munkáját tesztelő csapat még tavaly az év végi lezárások kezdett dolgozni, és idén a nyitás után folytatta a munkát, így alakult ki a díjazottak listája, a korábbi évekhez hasonlóan Fausto Arrighi, Michelin exdirektor közreműködésével. 

sarkoziakos.jpg

Tovább

Másfél év szünet után első nemzetközi fellépőként Fritz Kalkbrenner érkezik Magyarországra

Július másodikán a most nyitó balatonvilágosi BalatonPart nevű kulturális központ ad helyszínt a nemzetközi előadónak.

2021. június 21. - RókaLand

Július 1-től „kultüdülővé”, egy hiánypótló kulturális központtá alakul az egykori Club Aliga pártüdülő, amelynek a nyitó hétvégéjére másfél év után először lép fel hazánkban nemzetközi előadó. Fritz Kalkbrenner mellett a nyitó hónapban a hazai zenei világ legnagyobbjai veszik be a BalatonPart színpadját. A koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák, beszélgetések és színház, hétvégente pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át. 

balatonpart_julius.jpg

Tovább

„Mézesem” az év balatoni fagyija

2021. június 14. - RókaLand

A Balatoni Turizmus Szövetség immár 8. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt. A versenyre összesen 13 nevezés érkezett a Balaton környéki cukrászdák, kézműves fagylaltozók részéről.

image11_masolat.jpg

A zsűri június 5-én körbejárta a Balatont és végigkóstolta a 23 nevezett édes csodákat, majd meghozták a nem könnyű döntést. Az eredményhirdetésre a mai napon a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban került sor, ahol a sajtó nagy érdeklődését övezve a négytagú zsűri kihirdette az eredményt.

 

A zsűri döntése szerint az idei évben az alábbi eredmények születtek.

A 2021. évi Balaton Fagyija verseny nyertese:

Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő): Mézesem

 

A hársmézből (somogyjádi Ballér Méhészet), mézes-almás lekvárból és karamellizált sós mandulából álló díjnyertes finomság már megkóstolható a Florida Fagyizóban.

image11.jpeg

A zsűri szakmai különdíja:

Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely (Gyenesdiás):  "Somogyi"-Mogyi és Páhoki Pepita

Mindkét nevezett fagylaltjuk kimagasló szakmai minőségéért.

 

Különdíjasok:

 • Amaretto Fagyizó (Balatonalmádi): Meggyes gomolyasajt pirított dióval
 • Margaréta Fagyizó (Balatonszemes): Tökmagos fehérkávé
 • Völgy Fagyizó (Veszprém): Borsos marcipán

 

A díjat nem nyert fagyizók / cukrászdák mindegyike emléklapban részesült.

 • Cappuccino Fagylaltozó (Balatongyörök)
 • Erzsike Fagylaltozó (Tihany)
 • Jordanics Cukrászda (Keszthely)
 • Mester Cukrászda (Marcali)
 • Pingvin Fagyizó (Balatonmáriafürdő)
 • Promenád Kávéház (Balatongyörök)
 • Sissy Kávézó Fagyizó (Hévíz)
 • Tejvirág Fagylaltozó (Balatonboglár)

 

20210614_124127.jpg

A hétvégén Kapolcson indul a fesztiválszezon

Nemzetközi előadókkal, még több programmal és hamisítatlan
utcaszínházi forgataggal vár a harmadik Bondoró!

2021. június 10. - RókaLand

Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a várva várt fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11-13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám, nyárindító hétvégére – tudtuk meg a fesztivál szerdai sajtótájékoztató eseményén.

bondoro_felvonulas.jpg

Tovább

Megérkezett az idei Balatoni Gasztrotérkép

Fenntartható gasztronómia, fecskementés, digitális újdonságok

2021. június 08. - RókaLand

A nyár egyik biztos jele, hogy végre megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép® legfrissebb kiadása: az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép® a jól ismert klasszikus témák mellett ezúttal is számos újdonsággal bővült, már megszokott módon applikáció formájában is elérhető, a digitális felületek nagyon szép modern dizájnt is kaptak.  Az idei szezon fő üzenete a fenntarthatóság és a környezettudatosság lesz, ezzel kapcsolatban érkeznek a kreatív kampányok is, amiket érdemes lesz majd követni. 

gasztroterkep-2021_77.jpg

Tovább

Városfásítási programot indít a padthai wokbar

Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc

2021. június 07. - RókaLand

Környezetünk védelme egyre égetőbb kérdés, amelynek számos aspektusa van. Ökológiai lábnyomunkat rengeteg módon csökkenthetjük, és ma már egyre több otthonban és iparágban is előtérbe kerül ennek jelentősége. A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként is szolgálhatnak a fogyasztóknak.

padthai_04.jpeg

A padthai wokbar mindig is fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre is. Most pedig új célt tűzött ki maga elé a márka. 2021 tavaszán útjára indul a padthai városfásítási programja, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint.

Tovább

10 NAP STRAND fesztivál Balatonvilágoson

2021. június 07. - RókaLand

Zamárdi helyett idén Balatonvilágoson, 4 helyett 10 napig várja a szórakozni vágyókat a “10 NAP STRAND” fesztivál, a MOL Nagyon Balaton 2013 óta sikeres eseménye. “Kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb” – ígérik a szervezők.

Két színpad, tábortűz, kertmozi, előadások, beszélgetések és vízparti játékok, valamint száznál is több zenekar és dj várja a közönséget. A nemzetközi kínálatból elsőként a Lost Frequencies és Alle Farben érkezését jelentette be a szervező VOLT Produkció, a hazai kedvencek közül pedig a teljesség igényével találkozhatunk a 10 nap során: mindenki itt lesz, akit az elmúlt években fesztiválok nagyszínpada előtt várt volna a közönség.  A STRAND Fesztiválra korábban megvásárolt jegyek tulajdonosai kedvezményesen válthatnak jegyet a 10 NAP STRAND-ra.

bodorkosm_szabadstrand-1863.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása